U trendu

Šojgu: Samo lenji se nisu priključili optužbama protiv RUS

DUŠANBE – Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je izjavio danas da se samo „vrlo lenji“ nisu pridružili optužbama protiv Rusije.

„U poslednje vreme, samo vrlo lenji nisu pridružili svoj glas horu
optužbi protiv Rusije u bilo kojoj zgodnoj prilici. Neki ne vole vojne vežbe na našoj teritoriji, dok druge nervira povratak naših snaga u njihove stalne baze“, rekao je Šojgu na sastanku Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) u Dušanbeu, glavnom gradu Tadžikistana, a prenosi ruska agencija Tas s.

Kako dodaje, bilo je takođe onih koji su upozorili Rusiju „da naša aktivnost na našoj teritoriji neće ostati bez posledica“.

„Želeo bih da naglasim da se ne slažemo sa takvim upozorenjima i učinićemo sve da održimo bezbednost naših granica“, rekao je Šojgu.

Napominje da Rusija premešta trupe unutar nacionalne teritorije u skladu sa sopstvenim planovima i da ne može postojati spoljni uticaj u tom pogledu.

Dodaje da će Rusija nastaviti da radi sve što smatra ispravnim kako bi očuvala bezbednost svojih granica.
Ruski ministar odbrane je rekao i da akcije Sjedinjenih Država i NATO alijanse u Evropi doprinose povećanju vojne pretnje.

„Rusija budno motri na razmeštanje i raspoređivanje NATO snaga u Evropi u sklopu vojnih vežbi ‘Branilac Evrope'“, izjavio je Šojgu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar