U trendu

Šojgu u poseti ruskim snagama u Ukrajini dodelio medalje vojnim licima

KIJEV – Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, tokom posete ruskim snagama koje su raspoređene u Ukrajini, dodelio je ordenje vojnim licima i susreo se sa višim komandantima, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.
U saopštenju se navodi da je Šojgu posetio istureno komandno mesto jedne od formacija Istočnog vojnog okruga u južnom Donjecku.
Na snimku, koji je objavilo ministarstvo na Telegramu, Šojgu se vidi kako dodeljuje medalje ruskim vojnim licima, kao i da se nalazi u poseti porušenom gradu zajedno sa komandantom okruga general-pukovnikom Rustamom Muradovim.

Na drugom snimku, koji je ministarstvo objavilo kasnije, Šojgu predsedava sastankom sa višim komandantima, uključujući načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova i
generala Sergeja Surovikina, jednog od Gerasimovljevih zamenika, preneo je Rojters.
Šojgu, koji je ministar odbrane od 2012. godine, izložen je oštrim kritikama zagovornika rata zbog učinka u sukobu u Ukrajini.
Osnivač ruske privatne paravojne organizacije „Vagner“, Jevgenij Prigožin, optužio je Šojgua i druge vojne rukovodioce za uskraćivanje isporuka municije toj grupi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar