U trendu

Šokantna greška bolnice: Beba preživela 6 sati u mrtvačnici (video)

Nedonošče rođeno sa samo 23 nedelje preživelo je šest sati u frižideru mrtvačnice nakon što je pogrešno proglašeno mrtvim.

Pogrebnici kažu da su otkrili da je novorođenče disalo nakon što su ih pozvali da pokupe telo bebe i predaju ga roditeljima kako bi ga sahranili, piše Dejli Mejl. Direktori bolnice sada su pokrenuli istragu.

Neverovatna priča o preživljavanju bebe dolazi iz bolnice La Margarita u meksičkom gradu Puebla. Snimak koji prikazuje trenutak kada je otac strepio nad uplakanom bebom i govorio joj da ostane jaka, sada je postao viralan.

Neimenovana beba, za koju se piše da je rođena juče u 4.29 sati po lokalnom vremenu, živa je spašena oko 10 sati, iako je jedan lokalni medij preneo informaciju da je beba punih šest sati bila u frižideru mrtvačnice.

– Kad smo stigli, shvatili smo da plače i kreće se. Pozvali smo oca, a on je takođe video da plače i zato smo hitno pozvali lekara koji je potpisao umrlicu – rekao je Miguel Angel Flores, vlasnik kompanije Funeraria Flores koja je bila zaduženo za telo.

– Ne mogu da shvatim kako beba nije umrla. Frižider u kojem se nalazila obično se koristi za držanje udova amputiranih osoba. Nikad pre nisam doživeo nešto slično – ispričali su svedoci.

IMSS u Puebli, vladina organizacija koja čini deo meksičkog zdravstvenog sistem, potvrdila je da je istraga u toku.

U izjavi se navodi:

‘U ranim jutarnjim časovima u sredu 21. oktobra beba je prerano rođena u 23. nedelji. Utvrđeno je da nema vitalnih znakova pa je proglašena mrtvom i prebačena u područje bolnice u mrtvačnicu. Kad je telo trebalo da bude predato rođaku, medicinsko osoblje i predstavnik pogrebnika shvatili su da je beba živa. Hitno je dobila medicinsku pomoć pre nego što je prebačena na odeljenje intenzivne nege novorođenčadi. Budući da je rođena tako prerano, u ovoj fazi je nemoguće nažalost predvideti kako će se situacija odvijati. Bolničke vlasti razgovarale su s detetovim ocem i nastaviće da obaveštavaju porodicu o zdravstvenom stanju bebe. Slučaj se istražuje.’

Skandal je danas izazvao bes na društvenim mrežama. Mnogi se nadaju da će bolnicu tužiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar