U trendu

Šokantno otkriće: Pilot namerno srušio avion sa ruskim horom „Aleksandrov“!

Vojni avion Tu-154, koji se srušio u Crno more, uopšte nije padao, već je sleteo na vodu u kontrolisanom letu pod kontrolom komandanta posade, piše list „Komersant“.

List piše, pozivajući se na izvor blizak vojno-tehničkoj komisiji, da je 3D-simulacija pokazala da je avion poleteo normalno. Nakon toga, posada „takođe nije napravila nijednu standardnu grešku koja se dešava u takvim slučajevima, letelica nije se nije nalazila u kritičnim napadnim uglovima, nije gubila brzinu, nije dobijala spin i uopšte nije padala“, navodi „Komersant“.

Nakon otprilike minut posle poletanja avion je postigao visinu od oko 250 metara i brzinu od oko 360-370 kilometara na sat, a odmah nakon toga u avionu je „ubrzano počela da se razvija vanredna situacija“.

„Situacija se ogledala u tome da je pilot, komandant posade Roman Volkov, koji je trebalo da nastavi da se penje, praktično prebacio letelicu na režim sletanja. Kako je pokazala simulacija, Tu-154 se za deset sekundi, do sudara sa vodom, spuštao u takozvanom kontrolisanom letu pod kontrolom pilota“, navodi se u članku.

Među razlozima koje navode novine, pozivajući se na svoje stručnjake, je „dezorijentacija pilota u prostoru“. Osim toga, faktori koji su mogli da utiču na tragediju mogli bi da budu zamor posade i emocionalni stres pilota, prenosi Sputnjik.

Glavni vojni tužilac Sergej Fridinski, međutim, rekao je da informacija koja se pojavila u medijima o uzroku pada aviona Tu-154 kod Sočija predstavlja nagađanje.

Avion Ministarstva odbrane Rusije koji se uputio u Siriju srušio se 25. decembra u Crnom moru nekoliko minuta nakon poletanja iz Sočija.

U avionu su bile 92 osobe, među kojima i 64 umetnika ansambla „Aleksandrov“, novinari i predsednica dobrotvorne fondacije „Pravedna pomoć“ Jelisaveta Glinka, poznata kao Doktorka Liza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.