U trendu

Spajić tužio Medojevića zbog prava na psihički integritet

PODGORICA – Predsednik Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić tužio je jednog od lidera Demokratskog fronta, predsednika Pokreta za promene Nebojšu Medojevića zbog povrede prava na psihički integritet, prava na čast, prava na ugled i prava na dostojanstvo.

Iz PES-a je saopšteno da je Spajić angažovao Advokatsku kancelariju Danilo Radulović da, u njegovo ime, preduzima sve pravne radnje vezano za zaštitu prava ličnosti pred nadležnim sudovima. Tužba je predata danas.

Advokat Danilo Radulović izjavio je da se Spajić na ovakav potez odlučio, „kako zbog sopstvene mentalne higijene, tako i zbog mentalne higijene celokupne javnosti“, koja je godinama, kako se navodi, od Medojevića „bombardovana senzacionalističkim optužbama“ protiv Spajića, „bez bilo kakvog pravnog i logičkog osnova“.

„Gospodin Spajić, kao javna ličnost i aktivan učesnik političkog života, je dosadašnjim postupcima pokazao da je spreman da u datim političkim okolnostima, podnese uz veći stepen tolerancije, sve negativne kritike i reakcije, koje je, kao kreator jednog koncepta rešavanja ekonomskog pitanja, mogao i očekivati. Međutim, Tuženi u kontinuitetu, sa ogromnim brojem svojih javnih objava, targetira Tužioca koristeći najveće uvrede i inkriminišuće optužbe, te je gospodin Spajić prinuđen svoj integritet zaštititi sudskim putem“, dodaje se u saopštenju, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.