U trendu

Spasioci uočili olupinu indonežanskog aviona

Avion za pretragu našao je olupinu putničkog aviona koji je nestao sa 54 putnika i članova posade u planinskom području u provinciji Papua na istoku Indonezije, saopštili su danas zvančnici.

Iz olupine aviona i dalje je izlazio dim, ali za sada nema informacija da li ima preživelih.

Avion indonežanske kompanije „Trigana“ u kojem je bilo 49 putnika, uključujući petoro dece i pet članova posade, izgubio je kontakt sa kontrolom leta malo pre planiranog sletanja na aerodrom u gradu Oksibil.

Avion je u nedelju poleteo iz glavnog grada Papue Džajapure, a let je trebalo da traje 42 minuta. U okolini Oksibila u to vreme bila je magla, duvali su jaki vetrovi i padala kiša.

Prema rečima zvaničnika spasilačkih službi, olupina je uočena oko 12 kilometara od Oksbila, na 2.600 metara nadmorske visine. Timovi za spasavanje i potragu pokušaće helikopterima i peške da dođu do mesta gde se srušio avion, ali će im to otežati loši vremenski uslovi i nepristupačan teren.

Avioni za potragu poleteli su rano jutros pošto su stanovnici iz sela blizu Oksibila rekli lokalnoj policiji da su videli avion kako leti nisko pre nego što je udario u planinu.

Svi putnici aviona su Indonežani, a među njima je bilo i pet lokalnih zvaničnika i članova lokalnog parlamenta koji su putovali u Oksibil da bi prisustvovali proslavi 70. godišnjice nezavisnosti Indonezije, izjavio je zvaničnik aviokompanije Budiono.

Predsednik Indonezije Džoko Vidodo pozvao je na „minut ćutanja i molitvu za putnike i posadu uoči proslave nezavisnosti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar