U trendu

Split: Afera uoci izbora, najavljene ostavke i prijave MUP-u

SPLIT – Splitski gradski većnik stranke Centar u prošlom sazivu Luka Baričić potvrdio je danas da je u komunikaciji preko društvenih mreža jednoj ženskoj osobi slao eksplicitne snimke seksualnog sadržaja, zbog čega će se povući iz politike ako bude izabran za većnika na izborima 26. juna.

Bivši gradonačelnik Splita i lider stranke Centar Ivica Puljak najavio je danas prijave policiji, posle pisanja Večernjeg lista da su Baričić i
bivši splitski zamenik gradonačelnika Bojan Ivošević putem društvenih mreža razmenjivali eksplicitne poruke i slike seksualnog sadržaja sa dve devojke iz Srbije, od kojih se jedna predstavila kao maloletna, ocenivši da se radi o „mafijaškom obračunu“, preneo je HRT.

„Zbog pritiska javnosti i činjenice da je cela Hrvatska imala uvid u moju intimu, ja taj teret ne mogu da nosim“, izjavio je Baričić i dodao da se povlači iz politike, kao i da neće koristiti mandat gradskog većnika ukoliko ga osvoji na sledećim izborima, prenosi Hina.

Priznao je da je napravio „neke stvari koje nije smeo“, kao i da je svojim nesmotrenim ponašanjem doveo u nezgodnu poziciju kandidata za zamenika gradonačelnika, stranačkog kolegu Bojana Ivoševića.

Puljak i Ivošević naglasili su kako Baričićev istup potvrđuje da Ivošević nije učestvovao u slanju spornih eksplicitnih snimaka seksualnog sadržaja, dodavši da je Baričićevo slanje takvih snimaka stvar njegove intime i privatnosti.

Večernji list je naveo da se razgovor odvijao sredinom prošlog meseca putem društvene mreže i napomenuo kako se Ivoševic i Baričić nalaze na listi Ivice Puljka za predstojeće izbore u Splitu, 26. juna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar