U trendu

Sprečena tragedija: Uhapšen sa benzinom i upaljačem u katedrali

Njujorška policija uhapsila je muškarca (37) koji je noćas ušao u katoličku katedralu Svetog Patrika u Njujorku s kanisterima benzina, tečnog gasa i upaljačem.

Pošto je osumnjičeni ušao u katedralu u centru Menhetna nešto pre osam sati uveče, prišao mu je pripadnik obezbeđenja, saopštila je njujorška policija.

Kada se okrenuo da pođe, benzin se prosuo po podu, a čuvar je obavestio policijajce koji su bili raspoređeni ispred crkve, prenosi AP.

Oni su uhvatili muškarca i on je priveden na ispitivanje, rekao je Džon Miler, zamenik komesara za obaveštajne i antiterorističke poslove njujorške policije.

On je rekao da je osumnjičeni kod sebe imao četiri galona benzina, dve boce tečnog gasa i upaljače što je, kako je kazao, razlog za veliku zabrinutost.

Osumnjičeni je rekao policiji da je prolazio kroz katedralu kako bi stigao od Pete avenije do Avenije Medison i da mu je u kombiju nestalo benzina.

Policija je proverila te navode i ustanovila da vozilo nije ostalo bez benzina. Muškarac je tada uhapšen. Poznat je policiji od ranije.

Na pitanje da li je „terorizam“ bio motiv incidenta, Miler je rekao da je „prerano da se to kaže“.

On je ipak primetio da je do incidenta došlo dva dana posle požara u pariskoj katedrali Notr Dam.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.