U trendu

SRB i Vucica nece prevaspitavati sledbenici Pavelica i Bande

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića neće „prevaspitavati” sledbenici Ante Pavelića ili Stepana Bandere.

Vulin je, reagujući na objavu poslanika ukrajinske Rade Oleksija Gončarenka na društvenim mrežama koja se odnosi na Srbiju i predsednika Vučiha,a u kojoj između ostalog poručuje da će „proces prevaspitanja“ biti neprijatan za Srbe, ocenio da značajan deo zla u Ukrajini dolazi od onih koji, kako je naveo, „sa Hrvatima dele ideje koje su ih dovele do Staljingrada“.

„Hrvati nisu oprostili Vučiću što je preživeli unuk žrtve ustaša, a sada vidimo da mu njihovi saveznici u ukrajinskom parlamentu ne opraštaju to što on ne nanosi štetu Ukrajini i nije postao deo antiruske propagande“, rekao je Vulin za RIA novosti.

On smatra da Vučiću ne mogu da oproste pre svega to što vodi samostalnu i srpsku politiku.

„Srbiju koju vodi Vučić neće prevaspitavati niko, pogotovo ne sledbenici Pavelića ili Bandere. Znam koliko im smeta to što Srbija ima slobodnog i hrabrog lidera a svi Srbi svog predsednika“, rekao je Vulin.

Dodao je da zna da su Srbi ponosni na Vučića jer su ga sami izabrali i da se u „Srbiji predsednici biraju na slobodnim izborima, a ne proglašavaju na trgovima ili Majdanu“.

Poslanik u ukrajinskom parlamentu Oleksij Gončarenko prethono je objavio je na Telegramu i Tviteru da je čitao navodnu izjavu predsednika Srbije o, kako tvrdi, „ratu zapada protiv Rusije i o tome da Ukrajina treba da se preda“.

Ukrajinski poslanik smatra da će Ukrajina na kraju pobediti i dodaje da, kako je naveo, „sigurno neće zaboraviti Srbiju zajedno sa njenim predsednikom“, te da će onda „biti zanimljivo“ gledati Srbiju sa šest miliona građana i njenu želju da uđe u EU.

„Mislim da ćemo naša braća i sestre Hrvati i mi gledati i podsetiti ostatak sveta na to“, napisao je Gončarenko na Tviteru.

Prema njegovim rečima, „proces prevaspitanja“ je težak i biće neprijatan za Srbe.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sredu, govoreći o sukobu u Ukrajini, da će onog trenutka kada ruski predsednik Vladimir Putin bude završio stvari koje je planirao uslediti njegova ponuda zapadu i da ćemo, ako tu ponudu zapad ne prihvati, „ući svi u pakao“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar