Srbi iz Austrije video porukom čestitali Dan Državnosti

BEČ – Srbi iz Austrije dirljivom video porukom čestitali su Srbiji Sretenje, Dan državnosti.

U organizaciji i produkciji „Udruženja Srba u Austriji“, a u saradnji sa ambasadom Srbije u Austriji i brojnim srpskim udruženjima, Srbi iz Austrije su sunarodnicima u matici, ali i svim Srbima širom sveta, lepim i emotivnim videom čestitali praznik Sretenja i Dan državnosti Republike Srbije.

U snimanju i pripremi ove poruke ljubavi i mira učestvovali su saradnici iz cele Austrije, a posebno naša deca i mladi, članovi brojnih srpskih organizacija u ovoj zemlji, saopštila je Prosvjeta Austrija.

Sa posebnim ponosom i nadahnuto, čestitke su poslali članovi srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta”, kao i članovi Austrijskog saveza srpskog folklora i to kulturno- sportsko društvo “Bambi”, srpski kulturni centar “S. Mokranjac”, kulturno- umetnička društava “Jedinstvo, “Jovan Jovanović Zmaj”, i “Opanak” iz Salcburga.

Čestitkama su se pridružila i druga udruženja, srpski studenti i akademici iz Beča, a posebnu čast organizatorima učinio je Nebojša Rodić, ambasador Srbije u Austriji svojom porukom:

“Čestitam praznik. Čestitam Sretenje, naš nacionalni i državni praznik. Čestitamo ga iz Republike Austrije, svim Srbima u rasejanju, čestitamo ga našima u otadžbini! Živela Srbija!“

U pripremi video materijala, organizatori iz Udruženja Srba u Austriji imali su dobru podršku produkcije “Cezar film” iz Beča“, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.