U trendu

Srbija čini sve da humano zbrine migrante

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Kataru da Srbija čini sve da zbine svakog migranta na što humaniji način, iako u Srbiju dnevno udje najmanje 5.000 izbeglica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Stefanović je ocenio da će hladnije vreme doneti dodatne izazove u zbrinavanju ljudi, navodi se u saopštenju MUP-a i dodaje da je ministar to izvio u Dohi, gde se sastao sa premijerom i ministrom unutrašnjih poslova Katara Abdulahom bin Naserom bin Kalifa Al Tanijem.

Ministar Stefanović i premijer Al Tani iskazali su zadovoljstvo zbog posete Kataru predstavnika aktuelne Vlade Srbije, čime je, kako su rekli, otvoreno novo poglavlje u saradnji dve zemlje.

Kao potvrdu buduće intezivne saradnje policija, ministri su danas u Dohi potpisali dve izjave o namerama o saradnji. Prvi dokument odnosi se na saradnju policija Srbije i Katara, a drugi na razmenu iskustava srpske Kriminalističko-policijske akademije i Policijskog koledža Katara.

Oni su istakli i da je potrebna intezivnija razmena operativnih informacija, kao i da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije može katarskoj policiji da ponudi obuke za pripadnike specijalnih jednica, zatim usavršavanje u oblasti forenzike, obezbeđenja ličnosti i objekata, kao i sportskih dešavanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.