U trendu

Srbija sa Ε‘est miliona evra pomogla razvoj Srebrenice

SREBRENICA – OpΕ‘tina Srebrenica je rekorder u Republici Srpskoj po iznosu sredstava koja je prethodnih godina Srbija uloΕΎila za realizaciju projekata i saniranje opΕ‘tinskog budΕΎeta, a reč je o iznosu od Ε‘est miliona evra, izjavio je načelnik ove lokalne zajednice Mladen GrujičiΔ‡.

On je za Srnu rekao da je u Srebrenici tim sredstvima finansirana izgradnja obdaniőta po najsavremenijim standardima, rekonstrukcija glavne saobraćajnice i ulice kroz centar Srebrenice, a izgrađena je i kiőna kanalizacija, prenosi RTRS.

Prema njegovim rečima, zahvaljujuΔ‡i tim sredstvima izgraΔ‘eni su trotoari u naselju Skelani, kao i od prigradskog naselka SoloΔ‡uΕ‘a do Srebrenice, izgradnja proizvodne hale u Potočarima u kojoj je zaposleno 30 radnika, i kupljene i sanirane hale bivΕ‘eg transportnog preduzeΔ‡a u kojima Δ‡e biti pokrenute neke proizvodne linije koje Δ‡e omoguΔ‡iti otvaranje odreΔ‘enog broja radnih mesta.

GovoreΔ‡i o pomoΔ‡i Srbije Srebrenici, GrujičiΔ‡ je rekao da je, osim Ε‘est miliona evra od drΕΎave Srbije, nekoliko privatnih firmi iz srpske matice investiralo i otvorilo proizvodne pogone u Srebrenici.

On ističe da je to za Srebrenicu izuzetno značajno jer je omoguΔ‡ilo otvaranje viΕ‘e od 100 radnih mesta, a očekuje se da Δ‡e se taj broj poveΔ‡avati i da Δ‡e doΔ‡i do otvaranja joΕ‘ nekih proizvodnih pogona investitora iz Srbije.

GrujičiΔ‡ je rekao da je opΕ‘tina Srebrenica usvojila Program kapitalnih projekata i da se za realizaciju nekih od njih nada pomoΔ‡i iz Srbije.

„Čuli smo da je Vlada Srbije odobrila 9,3 miliona evra za pomoΔ‡ opΕ‘tinama u Republici Srpskoj i nadamo se da Δ‡e deo tih sredstava dobiti i naΕ‘a opΕ‘tina. Prioritet je ulaganje u osposobljavanje Banje ‘Guber’ „, rekao je GrujičiΔ‡.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.