U trendu

Srbija sa šest miliona evra pomogla razvoj Srebrenice

SREBRENICA – Opština Srebrenica je rekorder u Republici Srpskoj po iznosu sredstava koja je prethodnih godina Srbija uložila za realizaciju projekata i saniranje opštinskog budžeta, a reč je o iznosu od šest miliona evra, izjavio je načelnik ove lokalne zajednice Mladen Grujičić.

On je za Srnu rekao da je u Srebrenici tim sredstvima finansirana izgradnja obdaništa po najsavremenijim standardima, rekonstrukcija glavne saobraćajnice i ulice kroz centar Srebrenice, a izgrađena je i kišna kanalizacija, prenosi RTRS.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući tim sredstvima izgrađeni su trotoari u naselju Skelani, kao i od prigradskog naselka Soloćuša do Srebrenice, izgradnja proizvodne hale u Potočarima u kojoj je zaposleno 30 radnika, i kupljene i sanirane hale bivšeg transportnog preduzeća u kojima će biti pokrenute neke proizvodne linije koje će omogućiti otvaranje određenog broja radnih mesta.

Govoreći o pomoći Srbije Srebrenici, Grujičić je rekao da je, osim šest miliona evra od države Srbije, nekoliko privatnih firmi iz srpske matice investiralo i otvorilo proizvodne pogone u Srebrenici.

On ističe da je to za Srebrenicu izuzetno značajno jer je omogućilo otvaranje više od 100 radnih mesta, a očekuje se da će se taj broj povećavati i da će doći do otvaranja još nekih proizvodnih pogona investitora iz Srbije.

Grujičić je rekao da je opština Srebrenica usvojila Program kapitalnih projekata i da se za realizaciju nekih od njih nada pomoći iz Srbije.

„Čuli smo da je Vlada Srbije odobrila 9,3 miliona evra za pomoć opštinama u Republici Srpskoj i nadamo se da će deo tih sredstava dobiti i naša opština. Prioritet je ulaganje u osposobljavanje Banje ‘Guber’ „, rekao je Grujičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar