Srpkinja napravila haos u Beču, ranjena trojica policajaca

Tri uhapšene osobe, trojica ranjenih policajaca, uništen policijski automobil i motorola – epilog su incidenta koji se dogodio u centru Beča u noći između ponedeljka i utorka, a koji je izazvala 21-godišnja državljanka Srbije.

Sve je počelo kada su policajci došli na intervenciju zbog razjarene devojke, koja je urlala i udarala jednog muškarca nasred ulice.

Policajci su pokušali da joj stave lisice na ruke, a njeno privođenje je razljutilo grupu muškaraca koja je u tom trenutku izlazila iz obližnjeg noćnog kluba.

Uhapšena Srpkinja je, kako prenose austrijski mediji, sve vreme psovala i više puta je pokušala da udari policajca. Kada je jedan od policajca uspeo da smiri ženu i pokušao da joj veže noge, ona ga je više puta šutnula u čelo, usled čega je zadobio podlive na glavi, prenosi Avaz.

Ubrzo nakon tog incidenta, iz kluba je izletelo još muškaraca, za koje portparol tamošnje policije nije znao da objasni u kakvoj su vezi s uhapšenom ženom. Između 20 i 25 muškaraca zahtevalo je od policije da ženu ostave na miru.

Videvši da situacija postaje sve nategnutija, policajci su pozvali pojačanje od 14 kolega kako bi se nasilnička grupa obuzdala.

Jedan 25-godišnjak, za kojeg se sumnja da je iz Srbije, i jedan 28-godišnji Austrijanac pokušali su u tom metežu da uvuku policajce u svoju grupu i fizički nasrnu na njih, pri čemu je jedan od njih dvojice strgao motorolu s policajčevog opasača i uništio je.

Austrijanac i Srbin uhapšeni i smešteni u policijski automobil. Međutim, na putu do policijske stanice stariji muškarac je nastavio da divlja i uništava unutrašnjost vozila, prilikom čega je polomio vrata automobila. Zbog toga je po uhapšene moralo da dođe novo policijsko vozilo.

Kod muškarca iz Srbije pronađen je beli prah za koji se pretpostavlja da je kokain i protiv njega će biti podnesena prijava zbog nedozvoljenog posedovanja droge.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.