U trendu

Srpske kamiondžije pretučene na granici Ukrajine i Rumunije

Šestorica srpskih kamiondžija noćas su oko jedan sat posle ponoći brutalno pretučeni na graničnom prelazu između Ukrajine i Rumunije, na prelazu Đakovo—Halmeu.

„Njih su pretukli ukrajinski vozači šlepera, a dok su ih udarali vikali su im da je ’ovo Ukrajina‘ i da je ovo njihova granica“, prenosi „Kurir“.

Grupa pretučenih srpskih vozača objasnila je da se to dogodilo na granici između dve pomenute zemlje — pred sam ulazak u Rumuniju, na njihovom povratku kući.

„Pretučeni smo nas petorica-šestorica, od čega trojica baš teško“, napisali su vozači u poruci redakciji, dodajući da su povređeni Radojko Kovačević, Milan Rujević i Dragan Jovanović.
Kako se navodi, oni su još u šoku i neverici, s obzirom na to šta im se dogodilo, a poslali su fotografije povreda, kao i slike sa samog graničnog prelaza.

Upitani šta je bio povod za napad, rekli su da su napadnuti iz čista mira.

Kažu da na tom mestu stoje i čekaju već danima, ne samo naši nego i ruski i beloruski šleperi, za razliku od domaćih ukrajinskih, koji bez problema obilaze kilometarsku kolonu i prelaze granicu za tili čas.

(Tanjug)

Napišite komentar