U trendu

„Srpski nacionalisti“ angažovani da ruše sistem u Gani?

Nekadašnji kandidat za predsednika Gane Nana Akufo Ado optužen je da namerava da sruši vlast i to uz pomoć Srba, pišu mediji u Gani, a prenosi B92.

Bivši šef diplomatije, koji od 2016. godine ima funkciju “nosioca zastave“ odnosno lidera Nove patriotske partije, navodno je spreman da ugrozi državnu i nacionalnu bezbednost, a veliku ulogu u tome bi trebalo da odigraju neimenovani državljani Srbije.

“Imamo izveštaje da pojedini srpski nacionalisti, koji su dovedeni u državu od strane šefova obezbeđenja Nane Akufo Adoa, ovde obučavaju osobe koje su izabrane širom zemlje za dela građanske pobune.

„Ta opasna obuka, koja preti našoj nacionalnoj bezbednosti, želi da ugrozi stubove vlasti“, objavila je grupa Sačuvajmo Novu patriotsku partiju sada.

Ispred te grupe je istupio Bah Ačimfur, koji je naveo da javnosti nije poznato pravo stanje stvari u Novoj patriotskoj partiji, za koju kaže da je pod “netoleratnom vojnom vlašću“.

“U poslednje vreme smo bili svedoci otvorene manifestacije približavanja nasilju nosioca zastave, kroz traženje podrške od strane stranih eksperata“, naveo je Ačimfur.

Kako se navodi, u Ganu su doputovala „četvorica srpskih državljana“, koji bi bili zaduženi za „borbenu obuku“.

Nova patriotska partija je stranka desnog centra i na prethodnim izborima 2012. godine ostala je bez većine u parlamentu, s obzirom na to da je partija pod nazivom Nacionalni demokratski kongres, koja teži socijaldemokratskim idejama osvojila 148 od 275 mesta.

Redovni parlamentarni izbori su na programu 7. novembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.