U trendu

Srušio se ruski vojni avion u Krasnodarskoj oblasti, piloti se katapultirali

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da se ruski supersonični lovac-bombarder Su-34 srušio u gradu Jejsku na Krasnodarskoj teritoriji, a da su se piloti katapultirali.

„Dana 17. oktobra 2022. godine, prilikom penjanja na izvođenje trenažnog leta sa vojnog aerodroma Južnog vojnog okruga, srušio se avion Su-34. Avion se srušio na teritoriji grada Jejska“, navodi Ministarstvo u saopštenju, prenosi agencija RIA Novosti.

Pokrenuta krivična istraga zbog pada vojnog aviona

Ruski Istražni komitet pokrenuo je danas krivičnu istragu zbog pada aviona Su-34 u gradu Jejsku.

„Glavno vojno istražno odeljenje Ruskog istražnog komiteta pokrenulo je krivični postupak o padu aviona Su-34 u gradu Jejsku na Krasnodarskoj teritoriji“, naveo je Istražni komitet u objavi na Telegramu, a prenela agencija RIA Novosti.

Putin naložio da se pruži sva neophodna pomoć

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je da se pruži sva neophodna pomoć žrtvama pada vojnog aviona Su-34 u gradu Jejsku, saopštila danas je pres-služba Kremlja.

„Predsednik je naložio gubernatoru Krasnodarske oblasti Venijaminu Kondratjevu, ministru za vanredne situacije Aleksandru Kurenkovu i ministru zdravlja Mihailu Murašku da odlete u Jejsk kako bi pružili svu neophodnu pomoć povređenima u nesreći zbog vojnog aviona koji se srušio u gradu Jejsku“, navodi Kremlj u saopštenju, prenosi Interfaks.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.