U trendu

Šta će reći Melanija: Lepa brineta je jedna od važnijih žena u Trampovom životu (video)

Houp Hiks jedna je od najbližih poslovnih saradnica Donalda Trampa koja je vodila njegove odnose s javnošću tokom predizborne kampanje, a nakon pobede za nju je bukvalno izmislio novo radno mesto i zaposlio je u Beloj kući kao voditeljku strateških komunikacija.

Atraktivna brineta Houp (28) jedna je od najmlađih članica njegovog kabineta, a Trampa je upoznala preko njegove kćerke Ivanke koja je 2014. godine zaposlila u porodičnoj imperiji, nakon što je radila odnose sa javnošću za njenu modnu liniju.

Kada je Tramp pozvao da vodi PR u njegovoj kampanji, Hiks nije imala nikakvog političkog iskustva i bila je potpuni autsajder. Na kampanji je počela da radi pet meseci pre nego što je njegova kandidatura uopšte najavljena u javnosti. Tramp joj veruje i često je opisuje kao „prirodnu i izvanrednu“, prenosi Biznis Insajder.

Završila je na listi 30 najuticajnijih ljudi mlađih od 30 godina.

Mnogi novinari je ne vole i tvrde da je neprofesionalna i da je veoma teško od nje dobiti komentar, dok ima i onih koji tvrde da je pravi stručnjak u svom poslu. Navodno je upravo ona ta kojoj Tramp diktira svoje tvitove koje ona nakon toga objavljuje.

Pre karijere u odnosima sa javnošću, Hiks se bavila glumom i manekenstvom, snimila je nekoliko modnih kampanja, a bila je i lice sa naslovnice knjige „It Girl“ prema kojoj je snimljena popularna serija „Gossip Girl“.

Njena porodica u nekoliko navrata je izjavila da ih brine što je toliko blisko povezana sa Trampom koji je veoma nepopularan u SAD-u, ali da ipak misle da će ona iz svega toga izaći „netaknuta“.

Hiks se retko pojavljuje u medijima, a jedan od njenih retkih javnih nastupa bio je tokom predsedničke kampanje u Alabami, kada je Tramp pozvao da kaže nekoliko reči okupljenima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.