U trendu

Šta je napadač vikao posle ubistva ambasadora

Ubica ruskog ambasadora iz Ankare posle ubistva vikao je „Ne zaboravite Alep, ne zaboravite Siriju“, prenose svetski mediji.

„Alahu akbar, ne zaboravite Alep, ne zaboravite Siriju, ne zaboravite Alep, ne zaboravite Siriju. Ako naši gradovi ne budu bezbedni ni vi nećete biti bezbedni. Izlazite, izlazite. Samo će me mrtvog odvesti odavde. Svi koji su učestvovali u ovoj represiji će platiti. Beli ljudi tamo nisu bezbedni, nećete biti bezbedni“, rekao je napadač prema prevodu CNN-a.

https://twitter.com/agirecudi/status/810891437495779328

Kako se navodi, napadač je to govorio na “čistom turskom“.

Gardijan navodi da je na arapskom potom viknuo: „Mi smo oni koji su se zakleli na vernost Muhamedu, da se borimo u džihadu“. Tokom izveštavanja o ubistvu ruskog ambasadora u Turskoj, u direktnom programu CNN je konstantno ponavljana mantra – ubica je rekao da je „to osveta za Alep“ Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov preminuo je posle ranjavanja na otvaranju izložbe posvećene Rusiji u Ankari, potvrdilo je rusko ministarstvo.

Novinari turskih medija koji su prisustvovali izložbi na kojoj je ubijen ruski ambasador navode da je napadač bio pripadnik obezbeđenja.

Prenete su i informacije da se napadač zvao Mevlut Mert Altntaš, da je bio pripadnik policijske jedinice za suzbijanje demonstracija, da je rođen 1994. godine i da se školovao u Izmiru.

CNN – umesto o ubistvu ambasadora, sve vreme o Alepu

Tokom izveštavanja o ubistvu ruskog ambasadora u Turskoj, u direktnom programu CNN je konstantno ponavljana mantra – ubica je rekao da je „to osveta za Alep“

Dopisnici, analitičari i prezenteri američke televizije su ubistvo Andreja Karlova iskoristili za skretanje pažnje na ponašanje ruske vojske u Siriji.

Argument za to su reči koje je ubica ambasadora, turski policajac Mevlut Altntaš izgovorio nakon što je ispalio smrtonosne hice: “Ovo je za Alep!”

U direktnom programu CNN se iz minuta u minut ponavlja da se u Alepu gađaju škole, bolnice, civili i za to se okrivljuje Rusija, a između redova i režim sirijskog predsednika Bašara el Asada, prenose svetski mediji.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.