U trendu

Sučaj „Reket“: Još 30 dana pritvora za Bokija 13

SKOPLJE – Šoumen Bojan Jovanovki Boki 13 i biznismen Zoran Mileski koji su osumjičeni u aferi „Reket“ u Severnoj Makedoniji za iznudu 1,5 miliona evra dobili su novih 30 dana pritvora.

Osnovni krivični sud u Skoplju danas je po drugi put produžio pritvor osumnjičenima u aferi „Reket“, u kojoj je osumnjičena i šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva.

Jovanovski i Mileski su u istražnom pritvoru u Skoplju od 15. jula ove godine. Oni su osumnjičeni za iznudu i pranje novca.

Šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva je pritvorena 21. avgusta kada je Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju u Skoplju proširio istragu u aferi „Reket“. Janeva je osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja i ovlaščenja, nakon što je italijanski list La Verita objavio prisluškivane razgovore u kojima se čuje i njen glas.

U razgovoru objavljenom na portalu La Veritas između osumnjičenog Bojana Jovanovskog – Boki 13 i oštečenog Jordana Kamčevog, od koga su iznuđeni 1,5 miliona evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, čuje se glas Katice Janeve koja se obraća Kamčevu, rekavši da ne brine i da će sve biti ok.

(Tanjug)

Napišite komentar