U trendu

Sud: Nema osnova za zadržavanje Gardaševića

PODGORICA – Portparol Osnovnog suda u Podgorici Ivana Bečić saopštila je danas da je rešenje o zadržavanju Ivana Gardaševića, osumnjičenog za napad na jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, ukinuto zbog toga jer je sudija uvidom u video snimak utvrdio da ne postoje sumnja da je ovaj Cetinjanin pretio Kneževiću.

“Sudija za istragu nalazi da nema osnovane sumnje da je Gardašević Kneževiću uputio bilo kakve, a kamoli kvalifikovane pretnje, što je bitni element bića krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, za koje se tereti”, navodi se u saopštenju sudije.

Sudija za istragu usvojio je žalbu branioca Gardaševića protiv rešenja ODT-a Podgorici, uz nalog da se Gardašević odmah pusti na slobodu.

Ivanu Gardaševiću se stavlja na teret krivično delo ugrožavanje sigurnosti, na štetu Milana Kneževića.

“Međutim, kako ovo krivično delo čini onaj ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica, a kako je Milan Knežević policijskim službenicima u svojoj izjavi jasno naveo da nije čuo da mu je neko pretio smrću ili slično, a jeste mu uputio reči „Pipune“, nakon što ga je ovaj upitao da li ima neki problem, osumnjičeni mu je odgovorio „Ima, mnogo ti lepa glava“, upućujući mu pritom i psovke, sudija za istragu je našao da nema osnovane sumnje da je ovom prilikom Kneževiću upućena bilo kakva, a kamoli kvalifikovana pretnja da će napasti na njegov život ili telo”, navodi se u saopštenju.

Takođe, dodaje se, na snimcima video nadzora uočava kako Dušan Knežević, vozač i obezbeđenje Milana Kneževića, inicira fizički sukob sa Gardaševićem, koji je taj sukob prethodno pokušao da izbegne, udaljavajući se.

“Iz navedenih razloga sudija za istragu nalazi da u rešenju o zadržavanju Gardaševića nema razloga o činjenicama koje upućuju na postojanje osnovane sumnje da je isti učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, odnosno nije navedena nijedna pretnja, koja je upućena ovom prilikom Milanu Kneževiću, a što je bio zakonski uslov za zadržavanje ovog osumnjičenog”, navodi se u saopštenju, preneli su podgorički mediji.

Knežević je juče, kako je saopštio medijima, napadnut na Aerodromu Podgorica, nakon čega je u Centru bezbednosti Podgorica podnio prijavu protiv počinilaca.

On je izjavio da je napad na njega politički motivisan.

Policija je juče saopštila da je osumnjičenom za napad na Kneževića određeno zadržavanje do 72 sata.

Grupa Cetinjana je tražila oslobađanje Gardaševića i zapretila protestom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar