U trendu

Sud odbio jemstvo od 6,2 miliona evra za Petra Lazovića

PODGORICA – Veće Višeg suda u Podgorici usvojilo je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i nije prihvatilo jemstvo od više od 6,2 miliona evra za Petra Lazovića da bi se braniio sa slobode.

Jemstvo se sastoji od hipoteke na nepokretnostima dva pravna lica, kao i gotovine od 100.000 evra koju je ponudio otac okrivljenog, saopšteno je iz Višeg suda, preneli su podgorički mediji.

Lazović je u pritvoru od 18. jula prošle godine, kada je uhapšen u Podgorici po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Krajem januara ove godine SDT je podiglo optužnicu protiv lazovića, Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, koji su označeni kao šefova kavačkog kriminalnog klana.

Optužnicom su obuhvaćeni i policijski službenik Ljubo Milović, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.