U trendu

Sud: Petar Lazović ipak ostaje u pritvoru

PODGORICA – Uhapšeni službenik crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Petar Lazović ostaje u pritvoru, odlučio je danas Viši sud u Podgorici.

Viši sud je prihvatio je žalbu Specijalog državnog tužilaštva (SDT) o prihvatanju jemstva i puštanje Lazovića iz pritvora.

U saopštenju se navodi da je Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici ukinulo rešenje sudije za istragu ovog suda kojim se prihvata jemstvo od branioca okrivljenog Petra Lazovića, koji se sastoji u upisu hipoteke na nepokretnostima dva pravna lica, procenjene ukupne vrednosti više od 1,5 miliona evra, kao i gotovog novca u iznosu od 100.000 evra u vlasništvu Lazovićevog oca.

Petru Lazoviću su, navodi se, izrečene mere nadzora kojima mu se zabranjuje zabrana napuštanja glavnog grada uz obavezu povremenog javljanja državnom organu i privremeno oduzimanje putne isprave, te naložilo sudiji za istragu ponovno odlučivanje, saopšteno je iz Višeg suda.

Veće Višeg suda u Podgorici je 16. novembra usvojilo predlog odbrane da se uz milionsko jemstvo ukine pritvor Lazoviću.

Prema informacijama podgoričkih Vijesti tadašnju odluku o prihvatanju jemstva za pritvorenog Lazovića usvojilo je veće sudije Suzane Mugoše. Ranije je ponuđeno jemstvo u vrednosti 1.239.000 evra.

Viši sud u Podgorici je, krajem oktobra ove godine, odbio jemstvo koje je ponuđeno kao garancija da se viši službenik ANB-a Petar Lazović brani sa slobode, ali je odbrana osumnjičenog uložila žalbu.

SDT sumnjiči agenta tajne službe da je imao veze sa pripadnicima kavačkog klana, te da je navodno učestvovao u međunarodnom švercu narkotika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar