U trendu

Sudar vozova u Moskvi: najmanje 50 osoba povređeno

Najmanje 23 osobe su povređene u sudaru dva voza u zapadnom delu Moskve, saopštile su službe ruskog ministarstva za vanredne situacije.

Kako je prenela agencija Tas s, 11 povređenih je hospitalizovano, među njima i jedno dete.

Izvor u ruskoj železnici je naveo za agenciju Tas s da je do nesreće došlo pošto je vozovođa jednog od vozova pokušao da izbegne da pregazi jednog čoveka i upotrebio je kočnicu za vanredne slučajeve.

Posle sudara dva voza saobraćaj uspostavljen, preminulih nema

Posle sudara dva voza u zapadnom delu Moskve, nakon kojeg je najmanje 50 osoba zatražilo lekarsku pomoć, železnički saobraćaj je ponovo uspostavljen.

Niko od povređenih u međuvremenu nije preminuo, a petoro nalazi se u bolnici, javlja danas Tas s.

Pres služba moskovskog Direktorata ruskog Ministarstva za vanredne situacije saopštila je da će prvi voz danas krenuti prugom na kojoj su se sinoć sudarila dva voza, prenosi ruska agencija.

Prema podacima Ruske železnice, ukupno 50 osoba je posle sudara zatražilo lekarsku pomoć, a Tas s je sinoć preneo da je 11 povređenih hospitalizovano, među kojima i jedno dete.

Do sada je sedmoro povređenih pušteno iz bolnice, dok je petoro njih i dalje hospitalizovano, prenosi ruska agencija pozivajući se na medicinske izvore.

Do nesreće je došlo kada je mašinovođa jednog od vozova upotrebio kočnicu za vanredne slučajeve kako ne bi pregazio osobu koja je u tom trenutku pokušala da pređe prugu, pri čemu je četiri vagona iskliznulo iz šina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar