U trendu

Sulude teorije zavere: U Teksasu veruju da im je Bil Gejts poslao lažni sneg (video)

Veliki deo Sjedinjenih Američkih Država okovan je ledom i ekstremno niskim temperaturama, a čak 40 saveznih država izdalo je upozorenja zbog hladnoće, snega ili leda. Sneg je zahvatio čak i države koje nisu baš navikle na ovakve uslove, poput Teksasa.

Međutim.Teksašani ne prihvataju da je za ledeni talas krivo globalno zagrevanje, u kombinaciji s geografskim zakonitostima, poput one po kojoj Severna Amerika nema planinski masiv na području istok-zapad koji bi sprečio prodor hladnog vazduha s Arktika.

@sarahmojo

Someone said do it with a blow dryer #fyp #snowwontmelt #whatshappening #texasblizzard #centraltexas #conspiracytheories #helpmeunderstand

♬ original sound – Sarah

Za sve je kriv Gejts i naravno, poraz Trampa

Ne, neki Teksašani su uvereni da je za sve kriv Bil Gejts. U svoje slobodno vreme, dok se odmara od velike zavere oko ugrađivanje čipova, na Teksas je poslao lažni sneg, a više korisnika Tik-Tika snimilo je i ‘dokaze’.

„Ovo je za našu vladu i Bila Gejtsa. Hvala ti Bile što je**no pokušavaš da nas prevariš da je ovo pravi sneg“, govori korisnica dok upaljačem pokušava da otopi sneg.

„Vidite da se ne topi, a počeće i da gori“, govori dok drži plamen uz grudvu. „Sneg ne gori. Sneg se je**no topi“, govori, čudeći se zašto sneg postaje smeđ i nastavlja svoj eksperiment.

„Ako ovo sra*e stavim u mikrotalasnu, počeće da varniči jer su u njemu i komadići metala“, govori u videu koji je uskoro izbrisala s Tik-toka.

‘Držati sneg iznad električnog uređaja, jako, jako pametno…’

Isproban je i taj kućni eksperiment – sneg je počeo da se topi, a mikrotalasna nije eksplodirala zbog metala.

Kako činjenice nisu jača strana teoretičarima zavere, to je nije pokolebalo, a i drugi Teksašani su nastavili sa svojim ‘eksperimentima’ kojima dokazuju da sneg koji je pao kod njih nije sneg.

Na TikToku je objavljen i video u kojem ispod grudve snega drži fen za kosu, i potom se čudi zašto se u roku od nekoliko sekundi grudva snega nije pretvorila u vodu.

Među komentarima se izdvaja jedan koji skreće pažnju na sasvim drugi aspekt eksperimenta, tačnije na činjenicu da nije baš pametno zalivati vodom uključeni uređaj, koji još pritom po definiciji ima neizolovane električne grejače  „Držati komad leda je tek neznatno gluplje od glasanja za Teda Kruza (republikanca koji zdušno podržava Trampa, a koji je usred snežne oluje otputovao na odmor u Meksiko, prim.aut.). Samo neznatno“.

@cowboyrikter75

GOVERMENT SNOW IF IT WAS TRUMP IN OFFICE IT WOULD SPRING #foryoupage #snow #trump #fyp #govermentsnow

♬ original sound – Rikter

“Da je Tramp na vlasti, sad bi bilo proljeće’

„Ovo je vladin sneg. Samo pada na ruke, čak nije ni mokra“, tvrdi drugi korisnik, uz jasno poruku: “Da je Tramp na vlasti, sad bi bilo proleće’

Za njihove dokaze postoji i jednostavno objašnjenje – smeđa materija koja se vidi na površini snega zapravo je čađ, a kod topljenja snega, sneg najpre apsorbuje vodu. Da su snimali koji minut duže, videli bi i kako se sneg topi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.