U trendu

Suspendovani svi komercijalnoi letovi iz Kabula

KABUL – Svi komercijalni letovi sa Međunarodnog aerodroma „Hamid Karzai“ u Kabulu su suspendovani, a vlasti su pozvale javnost da ne stvara gužve.

Prema podacima švedskog portala za kontrolu avio-saobraćaja Flajtradar 24, dva aviona iz Nju Delhija dobila su instrukciju da promene kurs i ne preleću preko teritorije Avganistana, prenosi TAS S.

Avganistanska uprava za civilno vazduhoplovstvo (ACAA) saopštila je danas da vazdušni prostor iznad Avganistana sada kontroliše vojska, a AP navodi da je američka vojska, koja već kontroliše aerodrom, preuzela kontolu i nad vazdušnim prostorom.

ACAA je potvrdila informaciju švedskog portala Flajtradar 24 da je letelicama u preletu preko teritorije Avganistana savetovano da se preusmere.

Američke i britanske avio-kompanije već su prestale da koriste vazdušni prostor nad Avganistanom nakon što su pobunjenici preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom u Kabulu.

Pripadnici pokreta talibanskog pokreta zauzeli su glavni grad Kabul bez otpora, u toku je preuzimanje kontrole nad objektima vlade i bezbednosnih službi, a predsednik Avganistana Ašraf Gani napustio je zemlju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.