U trendu

Sutra saslušanje ministra i čelnike UP i ANB

PODGORICA – Parlamentarni Odbor za bezbednost i odbranu odlučio je danas da sasluša ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, direktora Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbednost, Zorana Brđanina i Dejana Vukšića, kao i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, a povodom pretnji dizanjem škola u vazduh upućenih na adrese vlade, MUP-a i Gradske uprave Podgorica.

Oni će biti saslušani i u vezi sa navodnom kupovinom glasova u Ulcinju na nedavnim lokalnim izborima i mandata u Kotoru.

Jednoglasno je odluče da saslušanje bude održano sutra.u gluvoj sobi Skupštine Crne Gore.

Predsednik Odbora Milan Knežević kazao je da je bilo kakva tendenciozna naracija da je zakazao sednicu jer ga je kontaktirao ruski ekstremista Vladislav Pozdnjakov, notorna glupost, neodrživa i neutemeljena.

“Želim da kažem da ukoliko nezavisna komisija utvrdi da iza ovoga stoji bilo koji Rus, ruska država ili segmenti ruske države, ja sam spreman da lovim tog Rusa ili segmente ruske države ukoliko su počinioci ovog dela. Ali ukoliko nisu, očekujem da država krivično goni ili privede pravdi one koji su iskoristili situaciju u Ukrajini da destabilizuju bezbednosnu situaciju”, rekao je Knežević, preneo je portal RTCG.

Dodao je da građanski mir i stabilnost nemaju cenu.

“Ukoliko su krivi Rusi ili Srbi, neka odgovaraju, ali ukoliko su krivi neki drugi, smatram da Uprava policije, specijalno tužilaštvo treba da uradi sve da te ljude krivično procesuiraju. Nikome nije stalo da dođe do narušavanja međunacionalnosti i verskih osećaja ni zbog Rusije, ni zbog Ukrajine, Amerike, NATO-a, jer ja nemam druge kuće, a siguran sam da je to slučaj i sa vama”, rekao je Knežević na sednici Odbora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar