U trendu

Sva birališta u SAD zatvorena

Sva birališta u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) na izborima na sredini mandata za članove Kongresa su zatvorena, javlja jutros Glas Amerike (VOA).

Zbog različitih vremenskih zona, izbori u SAD ne počinju i ne završavaju se u isto vreme.

Dok je brojanje glasova u mnogim saveznim državama na istoku zemlje uveliko u toku ili čak i pri kraju, te su mnogi rezultati već poznati, glasanje u državama Havaji i Aljaska tek je okončano.

Izuzetak su slučajevi u kojima je na određenim biračkim mestima bilo tehničkih problema zbog kojih je glasanje kasnilo, pa su samim tim duže ostala otvorena, navodi VOA.

Republikanac Čak Gresli koji će napuniti 95 godina četiri meseca pre nego što mu istekne novi mandat je među najstarijim senatorima u istoriji Senata, prenosi AP.

Republikanac Strom Turmond iz Južne Karoline penzionisao se 2003. godine kada je imao 100 godina.

Predsednik SAD Džo Bajden i njegov prethodnik Donald Tramp su na dan izbora uspeli da se saglase u pogledu jednog pitanja, obojica su pozivali birače da glasaju, uprkos dugim redovima.

Bajden je na Tviteru pozvao birače koji su čekali u redovima da budu strpljivi i da glasaju. „Ako čekate u redu da glasate, ostanite gdje ste“, naveo je Bajden.

On se oglasio na Tviteru nekoliko sati nakon što je Tramp na svojoj društvenoj mreži pozvao „izvanredne stanovnike Arizone“ da ne napuštaju red „dok ne glasaju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.