U trendu

Ć vajcarski lovci ispratili avion delegacije Rusije do Francuske

MARSELJ – Dva lovca vazduhoplovnih snaga Ć vajcarske nekoliko minuta su pratila avion kompanije „Rosija Ejrlajns“ na letu od Moskve do Marselja, a u kojem su se nalazili članovi ruske delegacije koja se uputila ka Francuskoj kako bi prisustvovala pregovorima predsednika Putina i Makrona.

Kako navodi TAS S, u IljuĆĄinu II-96 nalazili su se i portparol i savetnik ruskog predsednika, Dmitrij Peskov i Jurij UĆĄakov, kao i grupa novinara.

Kada je avion uĆĄao u vazduĆĄni prostor Ć vajcarske, dva lovca pribliĆŸila su mu se, po jedan sa svake strane, na nadmorskoj vidini od 10,6 kilometara.

Oni su se naizmenično pribliĆŸavali ruskom avionu i u pojedinim momentima leteli su na samo nekoliko metara udaljenosti od njegovih krila.

Lovci su pratili avion sve do granice sa Francuskom.

Predsednici Francuske i Rusije, Emanuel Makron i Vladimir Putin, sastaće se danas na jugu Francuske kako bi razgovarali o najvećim svetskim krizama, uključujući situacije u Ukrajini, Iranu i Siriji, ali i kako bi pokuơali da poboljơaju odnose Moskve i EU.

Makron je pozvao Putina u svoju letnju rezidenciju, dvorac Fort Breganson na Azurnoj obali, na sastanak i večeru, samo nekoliko dana pre početka samita G7 u francuskom gradu Bijaricu, kojem bi trebalo da prisustvuje i američki predsednik Donald Tramp.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.