najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Svinjske glave na granicama odvratiće migrante

Mađarski poslanik u Evropskom parlamentu Đerđ Šoflin predložio je da se na granicama Mađarske postave svinjske glave koje bi trebalo da navedu migrante da odustanu od pokušaja ulaska u tu zemlju.

Vlada u Budimpešti je u poslednje vreme kritikovana zbog svog oštrog stava prema priihvatu migranata, a nedavno su na društvenim mrežama objavljene fotografije na kojima se vide strašila na granici, koja bi trebalo da odbiju migrante, piše britanski “Independent”.

Odgovarajući na kritike povodom taktika te veste, Šoflin, inače član desničarske stranke Fides, napisao je na Tviteru: “Prikaz ljudskih lica je nešto što je u islamu zabranjeno… svinjske glave bi ih efikasnije odbile”.

Na to mu je Endrju Štrelajn iz organizacije “Hjuman Rajts Voč” odgovorio: “Vaše reči su odvratne. Tako nešto bih očekivao od nekih anonimnih neonacističkih trolova, ali vi ste poslanik u Evropskom parlamentu, pa se tako i ponašajte”.

Mađarska je na svojim granicama postavila ogradu da bi sprečila ilegalni ulazak migranata, a od 177.135 zahteva za azil tokom 2015. godine, mađarske vlasti su odobrile samo 146, pokazuje zvanična statistika.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike