U trendu

Tajland: Smrtonosna vatra u pabu, vlasnik pušten uz kauciju

BANGKOK – Vlasnik muzičkog paba na istoku Tajlanda, u kojem je prošle nedelje u požaru poginulo 15 ljudi, a povređeno više od 30, pušten je uz kauciju nakon današnjeg izjašnjavanja na krivičnu prijavu koja je podneta protv njega.

Pongsiri Panprasong, vlasnik paba Mountain B u okrugu Satahip u provinciji Čonburi, oko 160 kilometara jugoistočno od Bangkoka, predao se kasno u subotu, preneo je AP.

Policija je optužila ovog 27-godišnjaka da je prouzrokovao smrt iz nehata i da je bez dozvole upravljao prostorom za zabavu.

Ukoliko bude proglašen krivim Panprasong bi mogao da se suoči sa kaznom od 10 godina zatvora i novčanom kaznom do 200.000 bahta (5.580 dolara).

Tokom današnjeg saslušanja na sudu odobreno mu je puštanje iz pritvora uz kauciju od 300.000 bahta (8.390 dolara) pod uslovom da nosi nanogicu.

Policija je ranije saopštila da je Panprasong imao samo restoransku dozvolu, međutim u njegovom objektu su redovno uživo nastupali muzički sastavi, uključujući i prošlog petka kada je u lokalu izbio požar.

Forenzička policija i građevinski inspektori rade na utvrđivanju činjenica o uzroku požara i proveravaju da li je objekat ispunjavao građevinske standarde.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar