U trendu

Tajvan dirnut posetom premijera Sent Vinsenta i Grenadina

TAJPEJ – Predsednica Tajvana Cai Ing-ven rekla je danas premijeru Sent Vinsenta i Grenadina, Ralfu Gonsalvesu, koji boravio u poseti ostrvu, da je dirnuta njegovom rešenošću da dođe na Tajvan, uprkos vojnim manevrima Kine.

„Premijer Gonsalves je poslednjih dana poručio da ga kineske vojne vežbe neće sprečiti da poseti prijatelje na Tajvanu. Ove izjave su nas duboko dirnule“, rekla je Cai na ceremoniji dobrodošlice Gonsalvesu u Tajpeju, prenosi Rojters.

Premijer te karipske zemlje, jedne od desetak zemalja koje imaju formalne diplomatske veze sa Tajvanom, rekao je da je na ostrvu da izrazi solidarnost, ojača bilateralne odnose i mirovne težnje, bezbednost i prosperitet za sve.

„U našoj, zapadnoj hemisferi, ne volimo i ne podržavamo kada bilo koji moćni sused želi da nas zastraši ili maltretira. Kakve god razlike da postoje, moramo ih rešavati mirnim putem, na civilizovan način“, rekao je Gonsalves.

Ovo je Gonsalvesova 11.poseta od kako obavlja dužnost premijera Sent Vinsenta i Grenadina.

„Poseta jasno demonstrira značaj koji premijer Gonsalves pridaje diplomatskim odnosima između naših zemalja“, rekla je predsednica Tajvana Cai Ing-ven.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.