U trendu

Talibani nisu pronasli telo Zavahirija i nastavljaju istragu

KABUL – Talibanske vlasti u Avganistanu nisu pronašle telo Ajmana al Zavahirija i nastavljaju istragu, saopštio je danas portparol vlade Zabihulah Mudžahid, nakon što su SAD saopštile da su ubile vođu Al Kaide u vazdušnom napadu u Kabulu prošlog meseca.

Američki zvaničnici su saopštili da su SAD ubile Zavahirija u julu, projektilom ispaljenim iz drona dok je stajao na balkonu u svom skrovištu u Kabulu, a to najveći udarac za Al Kaidu od kada su američki marinci ubili osnivača ove terorističke organizacije Osamu bin Ladena pre više od decenije, prenosi Rojters.

Talibanski zvaničnici tvrde da nisu imali saznanja o tome da je Ajman al Zavahiri, vođa Al Kaide i nekadašnja desna ruka Osame bin Ladena, živeo u centru Kabula.

Kako je ranije preneo Gardijan, ubistvo Zavahirija na balkonu njegove “sigurne kuće” u Kabulu, dodatno je zateglo odnose između talibana i zapada, u vreme dok vlada Avganistana pokušava da pronađe novac kako bi se izborila sa ekonomskom katastrofom nakon povlačenja SAD iz zemlje pre godinu dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.