U trendu

Taravari preti destabilizacijom RSM ako evropski put bude blokiran

SKOPLJE – Lider Alijanse za Albance Arben Taravari upozorio je da bi evropska perspektiva Severne Makedonije mogla biti ugrožena ukoliko makedonski Bugari ne budu uključeni u Ustav, jer bi to moglo da poveća frustracije Albanaca, a mogu se, kazao je, pojaviti i nove ideje za reorganizaciju države.

Taravani je to rekao u intervjuu za TV Senja i javno pozvao lidera VMRO-DPMNE Hristijana Mitkoskog da kaže šta sledi ako, zbog protivljenja njegove stranke uključivanju Bugara u Ustav, ne otpočne otvaranja poglavlja za priključenje RSM Evropskoj uniji.

„Radikalizacija albanskih partija je moguća ako je ugrožena evropska perspektiva Makedonije. Frustracije među Albancima mogu rasti i mogu se pojaviti nove ideje za reorganizaciju države. Ućićemo u začarani krug iz kojeg nećemo moći da izađemo“, naveo je Taravari.

Kako piše skopski portal Kanal 5 Taravari nije odgovarao na njihove poruke i pozive da pojasni o kakvoj reorganizaciji države priča.

Navode da je o ovim i sličnim pretnjama destabilizacijom Makedonije sinoć govorio i predsednik DS S Ivan Stoilković, koji je poručio da se na taj način samo „seje strah“ koji bi mogao da dovede do velike pobede makedonskog bloka na sledećim izborima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.