U trendu

Telefonska sednica Predsedništva BiH bez učešća Dodika

SARAJEVO – Ni nekoliko sati od sazivanja telefonske sednice Predsedništva BiH nema informacije o odgovoru srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika na temu imenovanja novog saziva Upravnog saveta Centralne banke BiH.

Predsedavajuci Predsedništva BiH Željko Komšić i član Šefik Džaferović glasali su za imenovanje novog-starog sastava Upravnog saveta, dok se Milorad Dodik još uopšte nije ni izjasnio, pa je nejasno šta će se dalje dešavati s obzirom da sutra ističe mandat članovima aktuelnog Upravnog saveta kao i guverneru Centralne banke Bosne i Hercegovine.

Ono što je veoma moguća opcije jeste da Dodik ide na opciju da se uopšte ne izjašnjava o predlogu dnevnog reda, preneo je portal Klix.ba.

„Gospodin Dodik odugovlači sa izjašnjavanjem, verovatno zato što se nekome obavezao da neće učestvovati u radu Predsedništva BiH“, rečeno je iz kabineta predsedavajuceg Predsedništva BiH.

Može se pretpostaviti da je ovo Dodikov način da iskaže bojkot prema radu Predsedništva Bosne i Hercegovine što je posledica zaključka Narodne skupštine RS-a o ne učestvovanju u radu institucija BiH zbog „Inckovog zakona“, naveo je portal.

Prema dostupnim informacijama, ova blokada bi mogla produbiti političku krizu u zemlji jer Zakon o Centralnoj banci BiH ne poznaje ni tehnički mandat niti mandat vršioca dužnosti i zato je potrebno da se imenuje novi Upravni savet.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.