U trendu

Televizija zgrozila javnost: Uživo prenosili smrt pacijenta obolelog od korone

Bolivijski televizijski kanal PAT izazvao je brojne kontroverze nakon što je uživo prenosio poslednje trenutke života pacijenta obolelog od kovida-19 iz bolnice Santa Kruz. U polusatnom prenosu uživo prikazani su dramatični trenuci neuspešnog pokušaja oživljavanja pacijenta.

Zaštitnica građana Nađa Kruz optužila je autore emisije za „senzacionalizam“, dodavši da su više puta morbidno prikazivali snimke reanimacije.

– Kakav manjak poštovanja prema porodicu i pokojniku. Izgubili smo puno s ovim virusom, a jedna od stvari koju smo izbili je i empatija – napisala je na Tviteru Marija Trigo, lokalna novinarka, a podržali su je i drugi kolege ocenjujući taj postupak kao nehuman, prenosi Dejli Mejl.

Uredništvo emisije „No lies“ u sklopu koje se emitovao sporni sadržaj oglasilo se naknadno poručivši da su odlučili da javno prikažu smrt pacijenata i očajničku borbu zdravstvenih radnika kako bi vlast koja zanemaruje zdravstvene radnike podstakli na akciju.

Bolivija dosad ima ukupno 21.000 slučajeva zaraze, a regija Santa Kruz u kojoj se nalazi bolnica iz koje je emitovan prenos uživo beleži 60 posto svih slučajeva u zemlji i polovinu od 679 smrtnih slučajeva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.