U trendu

Teroristički napad u Nici: Žena obezglavljena, najmanje troje mrtvih (foto, video)

Ispred crkve Notr Dam u Nici u Francuskoj dogodio se napad u kojem su najmanje tri osobe izgubile život, a više njih je ranjeno.

Mediji prenose da je jedna osoba od 70 godina obezglavljena u napadu, ali ova informacija još uvek nije zvanično potvrđena. Kako je preneo Rojters pozivajući se na izvore iz policije, jednoj starijoj ženi je odrubljena glava kao u nedavnom napadu u Parizu kada je ubijen nastavnik istorije. Takođe, neki mediji su preneli da je napadač pre nego što je napao prvu žrtvu uzviknuo “Alahu akbar”.

Pojavljuju se brojne oprečne informacije i još uvek nije zvanično potvrđeno da li je i drugoj žrtvi odrubljena glava. Kako piše francuski Figaro, jedna žena je ubijena u crkvi, a druga na ulici dok je bežala ka kafiću.

BBC prenosi da su dve preminule osobe žene, a da je jedan ranjeni muškarac u kritičnom stanju, dok Rojters javlja da je preminula i treća žrtva.

„Došlo je do napada nožem, dve osobe su ubijene. Osumnjičeni napadač je uhapšen“, napisala je policija na Tviteru.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanen rekao je da je u Nici u toku policijska operacija, prenosi Rojters.

​Gradonačelnik Nice Kristijan Estrosi naveo je na Tviteru da veruje da je reč o terorističkom napadu.

U međuvremenu, policija vrši kontrolisanu eksploziju na tom području, pa se čuju i detonacije i zatražila je od javnosti da se kloni te oblasti dok rade timovi za uklanjanje bombi.

Podsetimo, 16. oktobra je jedan islamski ekstremista ubio nastavnika u predgrađu Pariza zato što je učenicima pokazao karikaturu proroka Muhameda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar