U trendu

„Tetris Čelendž“ širi se Internetom

CIRIH – Poslednjih nedelja Internetom se širi trend Tetris Čelendž (Tetris Ćallange) kojem su se priključile policijske, vojne, spasilačke i vatrogasne službe prikazujući svu brojnu opremu koju uspevaju da stave u svoja relativna mala vozila.

Tetris Čelendž je pokrenut početkom septembra u Švajcarskoj kad je lokalna policija objavila prvu fotografiju opreme jednog policijskog vozila uz koju poziraju i policajci ležeći.

„Ako ste ikad želeli da znate šta se sve nalazi u patrolnom vozilu saobraćajne policije – izvolite“, objavila je policija kantona Cirih 1. septembra uz odgovarajuću fotografiju.

Ubrzo su se priključile i vatrogasne jedinice i druge hitne službe koje postavljaju fotografije svojih vozila u ovom LEGO stilu, često i u šaljivom tonu, objasnila je Vatrogasna služba Zagreb na svom Fejsbuku.

Kako dodaju, „#TetrisĆallenge“ je ubrzo postao viralni hit među svetskim organzacijama zaštite i spasavanja koje na taj način dobijaju medijski prostor za širenje promotivnih kampanja.

„Šta se sve nalazi u vatrogasnom vozilu? Pa… zavisi od njegove namene. Iskoristil smo priliku #TetrisĆallenge da vam prikažemo opremu jednog našeg vozila. Radi se o vozilu s opremom za spasavanje, Gric 352 koji se nalazi u službi Vatrogasne postaje Jankomir“, naveli su hrvatski vatrogasci.

Međunarodna federacija Crvenog krsta Evrope objavila je post uz objašnjenje šta im je sve potrebno za spasavanje života, prenosi Juronjuz.

„Puno toga, ali pre svega naši volonteri i zaposleni u Crvenom krstu“, napisali su na Fejsbuku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.