U trendu

Tim Skot na korak od kandidature za Republikanskog predstavnika na izborima 2024

VAŠINGTON – Republikanski senator u američkom Kongresu Tim Skot danas je pokrenuo predsednički istražni komitet, načinivši tako ključni korak ka kandidaturi za predsedničke izbore 2024, i istakao protivkandidaturu bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu.

Kao jedini republikanski senator crne boje kože, Skot, je u prošlosti nastojao da poremeti „rasni narativ“ i kritikovao predsednika SAD Džozefa Bajdena i druge demokrate po pitanju kriminala, inflacije i drugih, prenosi Rojters.

„Ovo je lična borba. Želim da svaki Amerikanac ima iste mogućnosti koje sam i ja ima. Nikada neću odustati od odbrane konzervativnih vrednosti koje Ameriku čine izuzetnom“, rekao je on.

Navodi se da će Skot danas posetiti Ajovu, nakon čega će otputovati u Nju Hempšir, i potom svoju matičnu državu Južnu Karolinu.

Agencija podseća da je Skot često govorio o rasnim pitanjima i da je često prozivao Trampa tokom njegovog predsedničkog mandata zbog komentara koji su se ticali rase, i blokirao Trampov izbor sudija iz tog razloga, a istovremeno optužujući članove Demokratske partije da zloupotrebljavaju rasne tenzije u svoju korsit.

On je izjavio kako je bio žrtva predrasuda na osnovu rase, ali je ostao pri stavu, kako je rekao u govoru 2021, da „Amerika nije rasistička zemlja“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar