U trendu

TOB: Zapaženo učešće SRB na sajmu turizma u Turskoj

ISTANBUL – Na međunarodnom sajmu turizma EMITT u Istanbulu vladalo je veliko interesovanje za štand sa ponudom Beograda i Srbije, koji je posetio i turski ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoj, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Po otvaranju sajma, visoku delegaciju praćenu velikim brojem turskih medija na srpskom štandu su dočekali direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i konzul Srbije Ivana Pejović.

Prvo priznanje za Beograd stiglo je od organizatora sajma koji su glavni grad Srbije stavili na prvo mesto u preporukama šta bi trebalo posetiti na Sajmu EMITT 2020.

Do 2. februara, poslovni i individualni posetioci sajma moći će da se bliže upoznaju sa turističkom ponudom brojnih destinacija u Srbiji, koje se ove godine u rekordnom broju predstavljaju na zajedničkom štandu pod okriljem Turističke organizacije Beograda.

U 2019. godini turski turisti su, uz kineske, najbrojniji gosti u Beogradu, sa daljom tendencijom rasta.

U narednom periodu, uz sajamske aktivnosti na ovom tržištu, planiraju se promotivne kampanje, kao i prezentacije u Istanbulu, ali i drugim delovima zemlje, saopštio je TOB.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.