U trendu

Tomašević na pres došao biciklom

ZAGREB – Tomislav Tomašević, kandidat Zeleno-leve koalicije, koji je u prvom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba osvojio značajnu prednost u odnosu na protivkandidate, danas je na pres konferenciju došao biciklom.

„Svojim primerom želim da pokažem kako se treba ponašati“, rekao je Tomašević novinarima.

Tomašević je pozvao građane da mu i u drugom krugu, koji će biti održan 30. maja, daju što više glasova.

Najavio je da će nakon drugog kruga, u kojem mu je protivkandidat predsednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, a kojem očekuje pobedu, prvi korak će mu biti reorganizacija Gradske uprave.

„Ionako idemo u reorganizaciju Gradske uprave, pa 27 gradskih čelnika ne može ostati na svojim pozicijama jer neće biti 27 gradskih kabineta“, rekao je Tomašević, prenela je Hina.

Poručio je da, kada preuzme Gradsku upravu, neće praviti nepromišljene poteze, a jedini kriterijum za ostanak nekoga u upravi biće dosadašnji rad.

Pozvao je građane koji smatraju da imaju kvalifikacije da se jave na konkurse, a od njih kaže očekuje sprovođenje političkih ciljeva zasnovane na programu Zeleno-leve koalicije.

Škori, koji je za Tomaševićevu koaliciju rekao da je „ekstremna levica“, poručio je da on ne misliti da se bavi „demonizovanjem političkih protivnika“.

„Nama su te izjave smešne, a s druge strane, šta očekivati od Miroslava Škore“, upitao je i konstatovao da je njegov protivkandidat vodio prljavu predizbornu kampanju uoči prvog izbornog kruga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar