U trendu

Tornado protutnjao Australijom, kidao drveće, vodove…

SIDNEJ – Tornado je danas protutnjao ruralnim jugoistokom Australije, rušeći krovove, čupajući drveće, kidajući vodove za struju i izazvavši manje povrede, saopštile su australijske vlasti.

Policija i ekipe hitne pomoći su u jednom trenutku pozvane u gradić Medou Flet sa 300 stanovnika, nakon izveštaja da je tornado uništio jednu kuću, saopštile su hitne službe, a prenosi agencija Rojters.

Muškarac je prevezen u bolnicu sa posekotinama na ruci.

Otprilike 20 minuta kasnije, hitne službe su otišle u gradić Klir Krik sa populacijom od oko 100 stanovnika, gde su muškarac i žena zbrinuti zbog lakših povreda, saopštila je služba hitne pomoći Novog Južnog Velsa.

„Bilo je izveštaja o oštećenim kućama, dalekovodima i drveću“, izjavila je Agata Imielaksa iz Meteorološkog zavoda za Novi Južni Vels.

Tornado je bio deo vremenskog sistema koji je prelazio najnaseljeniju australijsku državu i koji je izazivao grmljavinske oluje, rekla je Imielska.

Tornado je pokidao dalekovode, zbog čega je došlo do automatskog isključivanja električne energije za 164 domaćinstva, saopštila je kompanija „Esenšel enerdži“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.