U trendu

Tragično: Poslanica držala govor na Makronovom mitingu, umrla na bini!

Poslanica francuske Socijalističke partije Korin Erel (50), koja se prošle godine pridružila pokretu „An marš“ („Napred“) centrističkog kandidata na predsedničkim izborima Emanuela Makrona, umrla je tokom njegovog mitinga, nakon što se iznenada srušila na bini dok je držala govor, prenosi AFP.

Zvaničnici socijalista su danas objavili da je Erelova bila poslednji govornik na jučerašnjem Makronovom mitingu u Pluiziju na zapadu Francuske. Nakon što joj je pozlilo prebačena je hitno u bolnicu gde je proglašena mrtvom.

„Saznao sam s ogromnom tugom za smrt Korin Erel na događaju u Pluiziju na kojem je govorila pred 300 aktivista“, saopštio je predsedavajući donjeg doma francuskog parlamenta socijalista Klod Bartolon.

Predsednik Francuske Fransoa Oland, koji je takođe iz redova Socijalističke partije objavio je da je Erelova bila poslanica od 2007 i da je „u potpunosti davala sebe u parlamentarnom radu“.

Erhel joined the centrist political movement „En Marće“ („On the Move“) of Macron, who polls predict will beat his far-right rival Marine Le Pen in Sunday`s decisive run-off.

Drugi krug predsedničkih izbora održava se sutra,a prema anketama Makron bi trebalo da trijumfuje nad ultradesničarskom rivalkom Marin le Pen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.