U trendu

Tramp danas bira novog savetnika za nacionalnu bezbednost

Dan posle mitinga u stilu svoje predizborne kampanje američki predsednik Donald Tramp danas će se okrenuti biranju novog savetnika za nacionalnu bezbednost.

Tramp koji provodi vikend u svom privatnom klubu na Floridi planira da provede današnji dan intervjuišući najmanje četiri potencijalna kandidata za to mesto, upražnjeno posle iznudjene ostavke Majkla Flina.

Medju predvidjenim da razgovaraju o tom mestu s predsednikom SAD u Mar-a-Largu na Floridi, su njegov sadašnji savetnik, general u penziji Džon Bolton, nekadašnj ambasador SAD u Ujedinjenim nacijama, general vojske H.R. Makmaster, i direktor američke vojne akademije Vest Point general Robert Kazlen.

Portparol Bele kuće Šon Spajser rekao je da bi moglo da bude još sastanaka u vezi tog mesta, upražnjenog početkom protekle nedelje.

Očekuje se takodje da će danas Tramp imati telefonske razgovore sa nekoliko stranih zvaničnika i održati sastanak o zdravstvenoj politici.

Tramp je juče delovao kao da se vratio u predizbornu kampanju na velikom skupu pred hiljadama pristalica u avionskom hangaru u Melburnu, na Floridi. Tu je ponovio svoja predizborna obećanja o izgradnji zida duž granice s Meksikom, o smanjenju propisa i otvaranja radnih mesta, i nastavio napade na medije, sve uz bučnu podršku svojih pristalica.

Tramp im je rekao da želi da govori „bez filtera lažnih vesti“.

Tramp je takodje obećao da će „u roku od narednih nekoliko dana uradti nešto“ oko imigracionog ukaza koji mu je blokiran u sudovima.

„Mi ne odustajemo, mi nikad ne odustajemo“, rekao je Tramp.

On je rekao da mediji lažno izveštavaju o funkcionisanju Bele kuće i da sve funkcioniše glatko i da je on „nasledio jednu ogroman nered“.

Flin je podneo ostavku na Trampov zahtev prošlog ponedela posle otkrića da potpredsedniku SAD Majku Pensu nije rekao istinu o svom razgovoru o sankcijama s ruskim ambasadorom u SAD pre no što je Tramp preuzeo dužnost. Tramp je na konferenciji za štampu prošlog četvrtka rekao da je razočaran kako se Flin ponašao prema Pensu, ali da ne veruje da je Flin učinio bilo šta loše time što je razgovarao s Rusima.

Trampov prvi izbor da zameni Flina, viceadmiral u penziji Robert Hauard odbio je ponudu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.