U trendu

Tramp: Demokrate su trivijalizovale opoziv

VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da mu neće smetati dugotrajno suđenje u američkom Senatu, rekavši novinarima da želi da vidi uzbunjivača čija je žalba navela demokrate da pokrenu istragu o opozivu.

U razgovoru sa novinarima u Beloj kući, nakon što je Odbor za pravosuđe Predstavničkog doma odobrio dva člana za opoziv protiv njega, Tramp je taj postupak ocenio kao „sramotu“, rekavši da su demokrate trivijalizovale opoziv, preneo je Rojters.

Odbor za pravosuđe Predstavničkog doma SAD usvojio je sa 23 prema 17 glasova optužbe protiv američkog predsednika Donalda Trampa za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa.

Predstavnički dom u punom sastavu, u kojem demokrate imaju većinu, verovatno će sledeće nedelje izglasati te optužbe, čime se završava proces opoziva, a zatim, u roku od nekoliko nedelja, počinje „sudenje“ predsedniku u Senatu.

Međutim, malo je verovatno da će gornji dom Kongresa, u kojem republikanci imaju većinu, proglasiti predsednika krivim i smeniti sa ga sa položaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.