U trendu

Tramp: Kim Džong Un počinje da poštuje SAD

Severnokorejski lider Kim Džong Un „počinje da poštuje“ Sjedinjene Američke Države, izjavio je američki predsednik Donald Tramp, iako je Pjongjang najavio planove za razvoj raketa i intenziviranje njihove proizvodnje.

Trampova konstatacija na skupu u Feniksu usledila je nekoliko sati pošto je državni sekretar Reks Tilerson rekao da bi razgovori sa Severnom Korejom o njenom nuklearnom programu bili mogući „u skorijoj budućnosti“.

Američki predsednik ubeđen je da je njegova agresivna retorika prema Pjongjangu počela da daje rezultate, prenosi AFP.

„Neki ljudi su tvrdili da je (retorika) bila prejaka. Nije dovoljno jaka. Ali Kim Džong Un, poštujem činjenicu da počinje da nas poštuje. Poštujem tu činjenicu veoma mnogo. I možda, verovatno ne, ali možda nešto pozitivno može da se izrodi“, rekao je on.

Sa druge strane, Kim je posetio hemijski institut gde su ga izvestili o tipovima bojevih glava za interkontinentalne balističke rakete.

On je takođe naredio proizvodnju raketnih motora na čvršće gorivo kako bi unapredio nuklearni i raketni program, prenela je agencija KCNA u saopštenju u kojem nije bilo uobičajenih oštrih pretnji na račun SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.