Tramp: Kukavički teroristički napad na nevine vernike u Egiptu (foto)

Američki predsednik Donald Tramp osudio je danas napad na džamiju u egipatskom regionu Severni Sinaj, u kom je prema poslednjim podacima ubijeno 235 ljudi, nazivajući ga „užasnim i kukavičkim terorističkim napadom na nevine vernike u Egiptu“.

„Svet ne može da toleriše terorizam. Moramo ih poraziti vojno i diskreditovati ekstremističku ideologiju koja pravi bazu njihovog postojanja!“, napisao je Tramp na Tviteru.

Agencija AP navodi da je Tramp ovaj tvit objavio dok je na jednom od njegovih terena na Floridi igrao golf sa Tajger Vudsom i Dastinom Džonsonom.

https://twitter.com/TheMrigankTyagi/status/934080552830877696

Agencije su ranije izvestile da je u pitanju bio bombaški i oružani napad na džamiju Al Raudah, kao i da su se napadači dovezli u četiri vozila.

U džamiji u Bir al Abedu, zapadno od grada Ariša, u trenutku napada molile su se pristalice lokalnih bezbednosnih snaga, preneo je Rojters pozivajući se na dva očevica i bezbednosni izvor.

Egipatski mediji izveštavaju da su ekstremisti pucali na ljude koji su bežali iz džamije.

https://twitter.com/KhaledBeydoun/status/934086582394671104

Portparol ministarstva zdravlja Kaled Mudžahid rekao je da su ekstremisti detonirali bombu tokom napada, prenosi AP.

AP navodi da je ovo, po svemu sudeći, poslednji u nizu napada ekstremista u toj oblasti, pozvezanih sa Islamskom državom.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.