U trendu

Tramp na meti kritika zbog izjave nakon sastanka sa Putinom

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da su on i ruski predsednik Vladimir Putin razgovarali o formiranju jedinice zadužene za bezbednost na internetu.

Međutim, njegova izjava naišla je na oštre kritike republikanaca koji smatraju da se Moskvi ne može verovati nakon navodnog mešanja u prošlogodišnje izbore u SAD.

Tramp je u poruci objavljenoj na društvenoj mreži „Tviter“ naveo da je vreme za konstruktivan rad sa Moskvom, ukazujući na dogovor o prekidu vatre na jugoistoku Sirije, a koji je danas stupio na snagu.

„Putin i ja razgovarali smo o formiranju neprobojne jedinice za bezbednost na internetu, tako da bi izbori bili zaštićeni od hakerskih upada i drugih negativnih stvari“, naveo je Tramp nakon razgovora na samitu G20 u Hamburgu.

Republikanski senatori Lindzi Grejem, koja je uticajni senator iz Južne Karoline i član je Komiteta za oružje u Senatu, i Marko Rubio sa Floride – protiv su Trampove ideje.

„To nije najgluplja ideja koju sam čula, ali je blizu“, rekla je Grejemova lokalnim medijima, ukazujuću na to da je očigledna Trampova namera da „oprosti i zaboravi“ samo ojačala njenu odlučnost za usvajanjem zakona o jačanju sankcija Rusiji.

Rubio je istakao da „dok, realnost i pragmatizam traže da se vodi dijalog sa Putinom, on nikad neće biti pouzdan saveznik ili konstruktivni partner“, penosi Blic.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.