U trendu

Tramp: Pobedio sam na izborima sa velikom razlikom

VAŠINGTON – Odlazeći američki predsednik Donald Tramp kritikovao je odluku Vrhovnog suda da odbaci tužbu države Teksas, kojom se traži poništavanje rezultata izbora u četiri ključne države.

On je danas na tviteru napisao da je na izborima pobedio sa velikom razlikom, ali samo kada je reč o legalnim glasovima.

„Pobedio sam na izborima sa velikom razlikom, ali zapamtite, jedino kada je reč o legalnim glasovima, a ne o lažnim glasačima i prevarama koje su se, nekim čudom, pojavile svuda! Kakva sramota!“, napisao je Tramp danas na tviteru.

Američki Vrhovni sud odbacio je juče tužbu koju je podnela država Teksas i podržao predsednik Donald Tramp, a kojom se traži da se ponište rezultati glasanja na izborima u četiri savezne države.

Tužbom, koja je podneta Vrhovnom sudu, traži se da se Džordžiji, Mičigenu, Pensilvaniji i Viskonsinu zabrani da daju elektorske glasove Trampovom demokratskom protivkandidatu Džozefu Bajdenu.

Sud je u kratkom nepotpisanom nalogu naveo da Teksas nije pokazao „pravno prepoznatljiv interes za način na koji druga država sprovodi svoje izbore“.

„Vrhovni sud nas je zaista izneverio! Nema mudrosti, nema hrabrosti!“, napisao je Tramp kasno sinoć na tviteru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.