U trendu

Tramp poneo titulu muškarca kome se Amerikanci najviše dive

Odlazeći predsednik SAD Donald Tramp poneo je titulu muškarca kome se Amerikanci najviše dive za 2020. godinu, dok je u kategoriji žena najviše glasova dobila bivša prva dama Mišel Obama.

Tramp je ove godine prvi put sam dobio tu laskavu titulu, zbacivši sa trona svog prethodnika u Beloj kući Baraka Obamu koji je proteklih 12 godina završavao na prvom mestu, prenosi portal Politiko.

Prošle godine su Tramp i Obama bili izjednačeni na vrhu.

Po godišnjem istraživanju Galupa u kojem se od gradjana traži da izaberu muškarca kome se najviše dive na svetu, 18 odsto punoletnih Amerikanaca opredelilo se za Trampa, za Obamu je „glasalo“ 15 odsto, a treće mesto je zauzeo novoizabrani predsednik SAD Džozef Bajden.

Tramp je ove godine 10. put završio medju 10 muškaraca kojima se Amerikanci najviše dive, a Obama 15. put.

Mišel Obama je titulu žene kojoj se Amerikanci najviše dive ponela treće godine uzastopno, pošto se za nju opredelilo 10 odsto ispitanih.

Na drugom mestu je novoizabrana potpredsednica SAD Kamala Haris sa šest odsto, a na trećem Trampova supruga Melanija za koju se opredelilo četiri odsto anketiranih.

Po istraživanju sprovedenom od 1. do 17. decembra, medju 10 muškaraca kojima se Amerikanci najviše dive su i doktor Entoni Fauči, poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja, tehnološki inovator Ilon Mask, senator demokrata Berni Sanders, osnivač Majkrosofta Bil Gejts, košarkaška zvezda Lebron Džejms i tibetanski verski vodja Dalaj Lama.

Na listi 10 žena našle su i nekadašnja voditeljka Opra Vinfri, nemačka kancelarka Angela Merkel, bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton, poslanica Predstavničkog doma Kongresa SAD Aleksandrija Okasio-Kortez, britanska kraljica Elizabeta Druga, nova sudija Vrhovnog suda SAD Ejmi Koni Beret i mlada ekološka aktivistkinja Greta Tunberg.

Novajlije na listi su Fauči, Okasio-Kortez i Beret.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.