U trendu

Tramp ponovo predložio Retklifa za glavnog obaveštajca SAD

VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp ponovo je predložio republikanskog senatora Džona Retklifa za direktora nacionalnih obaveštajnih agencija.

Kako prenosi AP, ako Senat prihvati imenovanje Retklifa, on će na funkciji glavnog obaveštajnog zvaničnika SAD zameniti Ričarda Grenela, koji je, pored te funkcije koju obavlja kao vršilac dužnosti, ambasador SAD u Nemačkoj i predstavnik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine.

Tramp je ranije Retklifa, koji je služio dva mandata kao republikanski senator iz Teksasa, predložio za mesto direktora nacionalnih obaveštajnih agencija.

Tramp je, međutim, početkom avgusta 2019. povukao predlog da Retklif bude imenovan na tu funkciju zbog kritika određenog broja demokrata i republikanaca koji su smatrali da on nema dovoljno iskustva za mesto koje podrzumeva nadgledanje rada 17 američkih obaveštajnih agencija.

„Džon je sjajan čovek sa velikim talentom“, poručio je Tramp na Tviteru pored objave da je ponovo predložio Retklifa za funkciju glavnog obaveštajnog zvaničnika SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.